Newsfeed

At Night I Fly: Same topic from many different angles

At Night I Fly – Mirror Maze

At Night I Fly is a modern progressive metal band from Hungary. All members have long history with critically acclaimed groups that proved their worth in their home country and even in the international scene. This song Uriel (Hivatalos szöveges) is taken from the new album Mirror Maze, out 6th December 2019.

The line-up, Zoltán Bátky (BZ) – vocals, András Ádám Horváth – guitars, Gergely Springer – bass, Gábor Nagygyörgy – drums. Zoltán BZ Bátky is well known from bands like Stonehenge, Wendigo, After Crying and many more. András Ádám Horváth is well known from Dreyelands and After Crying.

Progressive metal band At Night I Fly emerged in 2012,and the newly formed group introduced themselves with a 4-track EP called September Kill that met critical acclaim. To help presenting the depth and complexity of the music itself the album will be available in 96kHz/24bit hi-res format.

Mirror Maze is an anthology with songs written by Zoltán Bátky and András Ádám Horváth that describe the same topic from many different angles. They states, «All songs are examples of people, lives and destinies where the individual finds himself in a maze of mirrors, different choices, unforeseen junctions, deception and temptation where it’s easy to lose sight on the goal, to be ourselves».

The album features guest musicians: Zsolt Kővágó (Dreyelands, Honeybeast) on keyboards and a string quartet. The album is produced by the band’s guitarist, András Ádám Horváth and was mixed and mastered in HL-Studio by Barnabás Hidasi who is well known from the albums of major Hungarian acts like Tankcsapda, Depresszió, Magma Rise and many more.

The album cover is based on a photo of Péter Rajkai, a photographer with a unique vision and style, often featured in National Geographic and provided artwork for the Wired For Madness album by Jordan Rudess (Dream Theater). The cover and booklet arrangement is a work by longtime collaborator visual artist Olívia Nagy.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*