Newsfeed

Blackhearth: With spooky atmospheres

Blackhearth - Blackheart

With their self-titled debut album, Spanish heavy metal group Blackhearth have created something with a classic, old school feeling and nice melodies. The tracks combine instrumental dynamics with searing vocals and a vast melodic structure. The album consists of classic heavy metal, with an emphasis on spooky atmospheres with 80’s metal riffs, cool vocals, and an overall sense of catchiness to it all. The track Face The Enemy,

Blackhearth is in a trend that earns influences from all European Metal schools from the 80’s.  Especially from NWOBHM and something from the earlier days of German metal scene. In addition with some modern insights and flourishes. Their music bears energy and weight, balanced by strong melodies. This is classic heavy music with a cross-over mass appeal! The album was recorded at Tio Pete Estudios and Auryn Studios between august 2018 and January 2019. It was mixed and mastered by Tristán Iñiguez at Auryn Studios. recover from difficulties.

The track Takers Mill,

Blackhearth was formed in Durango in Basque Country, Spain in 2010. Alex Hernández (Lead & Rhythm Guitar) and Asier Larrea (Drums) have remained Blackhearth’s primary driving force throughout the years. Their songs include strong influences from the best classic Heavy Metal bands, acoustic guitar passages and some atmospheric landscapes. Over the years, the band consolidated with different changes in formation and style. After several concerts and with great effort they decided to look for professional musicians and carry out a project in which they believed blindly. At the beginning of 2017, they focused their minds on writing and recording music, showing strengthen and ability of the band to

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*