Newsfeed

Dargor: Versatile and fascinating musician

Dargor - Crown

Samael from Switzerland started as a old-school black metal but later they played electronic/industrial metal. They started in 1987 and seven years later they released the Ceremony Of Opposites. Among the ten songs on the mentioned album was the song The Crown.

No close to 26 years later the Polish black metal band Dagor pays a homage to Samael and release their version of Crown. The single was recorded in Regnat Studio, and mixed/mastered by Adrian Mięsowicz. Cover by Michał Kustra & Damian Muszyński 2019.

Dargor was formed in 2017 as a one-man project at Krosno, Poland by Michal Kustra. Kustra have a dream about creating music with inspirations from bands like Samael, Ajattara and Dimmu Borgir. In 2018 the band released the first single Hellfire, and now working on the first debut EP that will be released in 2020. The track Hellfire,

Michael Kustra in Dargor is a versatile man. He writes the lyric and records all instruments and vocals. In addition he mixes music and create videos himself. Kustra states, «The Main goal of Dargor is to create music which comes from the heart and without any compromises. I always been a kind of amateur philosopher and he think we care too much about many things. Don’t waste time on unnecessary argue, fight and self-torture!». The track Decay,

Kustra enjoy all kinds of metal, and even band from other genres do have some impact on him. He also enjoy movie soundtrack, and especially cold and minimalistic ones from science fiction movies. He also like calm electronic music and also industrial sounds. One day he would probably a very calm and atmospheric ambient song with no drums and only vocal in far background.

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*