Newsfeed

Heartache: Doubt and greed’s

The band Heartache is from Rome and plays their special atmospheric brand of prog with metal injections and even some pop flavor. They are heavily inspired of many of the prog bands from the golden era of prog in the 70s.

The Sinner is the first single released by Italian progressive group Heartache since 2016’s album Skyscrapers And Firefalls. The band explain, «The Sinner tells the story of a Commander and his own struggle between the duty to be a leader that guides his troops with steadiness and courage and the fear to sacrifice his soldiers’ lives for no reason but greed».

«CHe calls himself a sinner when he’s alone in a bed full of shame and pretends to talk to his parents to find consolation and a shelter from his doubts, the music that surrounds this intimate moment it’s characterized by an electronic loop and ethereal guitars that merge with a pulsating rhythmic session. When The Sinner is in front of the troops his attitude changes along with the music and he shows his self-confidence through a pretentious speech that hides his inner fears, but he knows that his words are empty». The track Breaking News from the above mentioned album Skyscrapers And Firefalls.

«The duality and the deceiving are the central ideas of the song and this themes will be dealt also in the future releases of the band which will continue this path exploring other perspectives».

Heartache are: Luca Aldisio – Lead Vocals/Flute/Acoustic Guitar | Matteo Palladini – Lead Vocals/Guitar/Backing Vocals | Alessandro Ippoliti – Keyboards | Miriam Pauletto – Bass | Alessandro Giordano – Drums/Percussion

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*