Newsfeed

Earupt: In a Hello Kitty world

Earupt – Broken Wings

After releasing their a video for their first single Shedding Skin a few months ago, the groovy progressive metal band Earupt is now back with a brand new video of their 2nd album Elements! The video is called Broken Wings and was shot at a live performance at the JC Comma in Brugge. This song has a more atmospheric approach and shows the more experimental side of Earupt!

Earupt is a belgian groove progressive alternative metal band with influences taken from all over the music scene. The band hails from Oudenaarde/Zottegem in Belgium and the groove-laden low-tuned guitars stands out. A good clean and expressive voice is nice to hear. Actually Earupt`s music is difficult to categorize because the large variation in the music. Each member brings his own influences and insights to the song writing process which results in a rather nice music. The musicians says that they are ambitious as hell, world domination is their ultimate goal, at least in a Hello Kitty world! The track Shedding Skin,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*