Newsfeed

Scarlet Desire: Oliver Palotai do the orchestrations

Esa Mikkola (guitars, composing), Danae Komodromou (vocals, composing) is the symphonic metal band Scarlet Desire.  The Finnish-Greek duo have released their first single Cry For Your Name from their upcoming album.

Scarlet Desire was founded by Esa Mikkola and Danae Komodromou in 2014 in London, UK. Mikkola has a long history playing guitar and keyboards in metal bands like BloodRose and Psychema. Komodromou on the other hand has graduated from Trinity College in London where she studied Opera performance and piano. But she has always had a passion for symphonic metal.

Kamelot’s keyboard player Oliver Palotai do the orchestrations for Cry For Your Name and Jacob Hansen (mixing engineer for Amaranthe and Volbeat) to mix and master it. Lyric video is made by Patrik Nuoreva / Perish Films, who also did Amaranthe’s Boomerang lyric video.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*