Newsfeed

AlphaJorge: A vast musical repertoire

AlphaJorge – Storm Ahead

Florianópolis is the capital and municipality of the state of Santa Catarina in the southern region of Brazil. The economy of Florianópolis is heavily based on information technology, tourism and services. The town also have music and a fine example of that is the prog band AlphaJorge. They have released their sophomore album Storm Ahead recently and the total playtime is close to an hour.  The track Supernova,

In mid-2015, in Florianópolis, Arthur Rodrigues (guitar and vocals) joined Diego Rapoport (drums), Gabriel Waterkemper (bass) and Vinícius Galant (guitar and vocals) for the first AlphaJorge line-up. With this lineup, in an open stage competition, the band was voted the best of the night, with a single produced by the Arranha Céu studio as a prize. In addition to the single, the band decided to record two more songs to complete their first EP. Today the band has: Arthur Rodrigues (guitar / vocals), Nicholas Medeiros (guitar / vocals), Thiago Darós (guitar / vocals) and Diego Rapoport (drums / vocals). The track Raven,

Having a vast musical repertoire makes it hard to define the band’s sound. With compositions ranging from progressive rock to blues, jazz and funk, the band does not dispense a good mix of rhythms and enhances their sound with rich harmony. Live performances are marked by moments of improvisation, where this variety is further extrapolated with Brazilian rhythms, reggae, disco, among others. The band looks forward to delivering a different show every time, featuring distinct set-lists every night, where the same song can take completely different directions from one show to another! The track Hidden Garden,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*