Newsfeed

Calle Hamre: In a landscape of quality!

Calle Hamre - But My Love Goes To Eleven

Today we are going to stop by a type of music we usually do not cover! Indie Pop! It is Christmas now so why not write about a slightly different music for once? Hamre is a  good songwriter and has enough punch to make the music not at all sweet and directionless. The track The Relationship Stranded,

But My Love Goes To Eleven is the long-awaited debut album by Calle Hamre. Can you call it a debut album, when the name on the cover already has been printed on a dozens of releases, whether it’s been as a vocalist, composer, producer, bassist, and guitarist or as a drummer .., and the number of live performances counts more than a thousand.  Calle Hamre from Bergen, Norway, is a well-known and highly respected colleague on the Norwegian music scene, and he’s also the singer and songwriter in Butterfly Garden.

You’ll probably find Hamre’s music and talent in a landscape of quality, inspired by bands and songwriters such as Bob Dylan, Nick Cave, The Waterboys and REM. Ken Stringfellow (The Posies, ex-Big Star, R.E.M etc.) does feature as a co-producer and musician on the record! The track Living For Today,

Calle Hamre is a songwriter, musician and producer from Bergen Norway. Calle has been part of the vibrant music community of this proud town for over 20 years through bands such as Jem Jem Due, Butterfly Garden, Kong Klang, The Owens, Gest as well as a number of other artistic constellations. Calle has managed Havnelageret Studio (The Harbour Storehouse Studio) in Bergen together with fellow musician Daniel B. The track The Thrill Is Gone,

In this studio they have recorded and produced artists such as StMorritz, and Ida Maria amongst others as well as recorded various artists for compilations albums such as Dans til Musikken (Dance To The Music), a musical tribute to the artist Lasse Myrvold, and Bergensbolgene (The Bergen Waves) an album dedicated to music from Bergen. In addition to playing in the band Kong Klang together,Hamre and now deceased Lasse Myrvold (TAV, The Beste, Kong Klang) also wrote and produced the music to the movies Junkies and Velkommen Hjem (Welcome Home) by director Trond Kvist.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*