Newsfeed

Echolons: Echo and atmosphere meet edgy riffs!

Echolons - Idea Of A Labyrinth

Imagine an independent progressive rock, modern, intellectual, yet accessible, like Incubus, Muse and Dredg recording an album together.

With their new album Idea Of A Labyrinth the band Echolons are going on another ride through the genre unconventional guitar music. Somewhere between U2, Incubus, Pink Floyd and Porcupine Tree, they are looking for their own sound. Echo and atmosphere meet edgy riffs. A nice album between progressive and alternative rock.

«All the tones are great and the piano really makes the rock sound unique. You guys are truly great musicians», says Drew Roulette from Dredg. Echolons are creating modern yet accessible progressive rock à la Dredg, Muse or Porcupine Tree. However, their still undeniable roots are lying in independent alternative rock music in the style of Queens Of The Stone Age or Incubus.

This is not about weird time signatures or 5-minute virtuoso guitar solos… it is about travelling to distant foreign areas… with music.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*