Newsfeed

Kadath: Band name from Lovecraft universe

Kadath - Noises Out Of Space

Yamaguchi in Japan has nearly 1,500,000 inhabitants, and four of them play in the band Kadath. The band ha some similarity with fellow Japanese prog band KBB, but with more rock injected. Noises Out Of Space is their 3rd album, and probably their best so far.

The main man in Kadath is Hiromi Sugawara, who plays guitar, computer operation, making composition, in 2009.He named his band Kadath, which is land of fancy, quoted from the work of Lovecraft, who is favorite writer for Sugawara. Guitarist Hiromi Sugawara who has won a prize for brilliant guitar play, as a guitar-based project obviously influenced by progressive rock scene. In their early days they’v gigged mainly around Yamaguchi, and released their first album The Dream-Quest Of Unknown Kadath” titled after a novel by H. P. Lovecraft In 2011.

The attendance of a keyboardist Koji David Ishii has got to be another cornerstone for their history. They’ve expanded their live activities all over Japan, especially Tokyo or Osaka. In 2016 their second album Rengoku Gakudan was released.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*