Newsfeed

Raptor Konrad: With spherical synths and psychedelic guitars

Raptor Konrad - Sonatinas And Sonnets

The band Rapter Konrad hail from Strava in Czech Republic. The band was founded in 2004 by Marek Burdzik (guitar, vocals), Andrej Kubelka (bass), drummer Libor Weiss and Vítezslav ‘Vitus’ Jirík (keys). Each member had experiences with playing in different bands before. The basics for their songs come from Burdzik’s musical ideas, themes and lyrics originally used for his earlier songs. Although all members are involved Vitus Jirik has the leadership concerning the arrangements. Their new album is entitled Sonatinas And Sonnets. The track Hungry Ocean,

The first mutual compositions could occur during the years 2005 and 2006, oriented at progressive music in general and psychedelic rock especially. In 2009 Karel Kühpast completed the line-up to complement the overall sound on guitar and six-string bass. The track Wild Horses,

Soon they started to record songs for the debut album Rock Suite: The Mass For The Angel which then was independently released in 2010.Their music lives from elaborated compositions, indicates a blend of heavy rock and cosmic elements featuring spherical synths as well as psychedelic guitars. The track More Of The Sonates,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6220 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*