Newsfeed

Moloken: The year of the skulls, the year of rapture…

Moloken - Unveilance Of Dark Matter

The line-up of the Swedish band Moloken is Kristoffer Bäckström, Nicklas Bäckström, Patrik Ylmefors, Jakob Burstedt. Exciting last name there! The music is also exciting and fascinating. Early next year the band will release the album Unveilance Of Dark Matter. The track Surcease,

The year of the skulls

The year of rapture

The year of changes

The year of sacrifice...

Since the dawn of time music has been a part of human history and it’s the only language that has transcended every age. Of the few fortunate that channel one of humanities oldest forms of expression is the aging colossus Moloken. Born in the bitter cold of Umeå in 2007 the band has walked their own path disregarding musical conventions and genres. To change, morph and evolve restlessly is in the very fabric of Moloken and the titan above us is still on a journey into the unknown. Music is their religion and it unleashes feelings that are only understood by the heart of those who listen.

The video Unbreakable created by Costin Chioreanu from Twilight 13 Media. A statement of the track is, «The bends metal sickness, wake the dead, phantom waves, sea of rage».

Throughout the last 12 years the band has been fusing together influences from death/doom/black metal along with 70’s progressive rock and hardcore. The result is a unique blend of dark, moody and menacing music that manages to be both cerebral and crushingly heavy. The goal of the band has always been to create something of their own while acknowledging that they are standing on the shoulders of giants, «Burn what we worshipped and worship what we burned».

Once you’ve heard Moloken, it’s hard to wash it out of your clothes. It stains, like coffee or blood.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*