Newsfeed

Evadne: Paella and Death Doom!

Evande - Dethroned Of Our Souls

Abandoned in the lowest pit!

Valencia is the origin of the Spanish paella and of the talented band Melodic Doom/Death Metal band Evadne. Truly a tasteful and solid duo! Evadne have recently released the compilation album Dethroned Of Our Souls.

The band quotes on their homepage, «In this abode of distress where the old scars bleed again, we pray to the Morningstar as the heirs of sorrow that we are. Our colossal wounds hurts here, deep inside, abandoned in the lowest pit.

In the black womb of light we sense, in the distance, the mourn of the oceans.

Old reveries forgotten, cradled in the arms of a mother named death».

Evadne was formed in the year 2003 and influenced by classical bands of the gender from 90s. Evadne´s sound is based in melancholy, a desperate and devoted attempt to establish a band sound that cries for the deepest, most arcane and saddest feelings in humans! . Solitude, despair, sorrow, hatred, are some of the adjectives that come together with great melodic force that gives meaning to this Spanish band. The track Awaiting featuring Natalie Koskinen,

Dethroned Of Our Souls contains the remixed and remastered EP songs of Dethroned Of Light, including a live session of the song Colossal. In addition the listener can enjoy the track Like Atlas, a cover of a Officium Triste song made for the 25th Anniversary record Born To Lose, Doomed To Die. And for the most bitter lovers of the band, you can also listen the sold out demo In The Bitterness Of Our Souls that was the first work edited by the band. All this accompanied by an evocative design made by Vladimir Prokofiev and a very nice Layout by Jane Orpheus from the Funere label. The track The Wandere and Collosal (Live session),

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*