Newsfeed

Devine Defilement: Ferocious mix of grooves, slams and blast beats!

Devine Defilement – Primitive Gospel

In the short time since their inception Devine Defilement have been hard at work to carve a path through the Icelandic underground and proven themselves to be a force to be reckoned with! Their blend of various death metal sub-genres makes for a ferocious mix of grooves, slams, blastbeats, and even some moments of melodic dissonance. Their live show is energetic and gets heads banging and pits raging!2019 was busy year for Devine Defilement. Their debut album Obliviora was released to positive reviews, and the band toured Europe in support of brutal death legends Lividity

Icelandic Death Metal band Devine Defilement released their new single Crucificial Lobotomy from their upcoming EP Primitive Gospel that will be released on the 1st of March. The EP was recorded by Snorri Björnsson at L87 Studio, and mix/mastered by Haukur Hannes.

Devine Defilement was formed in 2016 at Reykjavík, Iceland by Arni Hoffritz (Guitar) and Stefán Friðriksson (drums). The band released their debut album Obliviora in 2019 and toured Iceland. The new EP will present the band new vocalist Ingólfur Ólafsson that joined the band last year.Their blend of various death metal sub-genres makes for a ferocious mix of grooves, slams, blastbeats, and even some moments of melodic dissonance.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*