Newsfeed

Dark Helm: With sitar, kyoto, santoor, Saz etc.

Dark Helm - Hymnus De Antitheist

India’s progressive death metallers Dark Helm will released their sophomore album Hymnus De Antitheist for the first time in physical format. The album, originally self-released in digital format, is set to be released on March 6th, 2020. The track Akasha,

Dark Helm is a band that has been treading the boundaries of metal and has been experimenting with fusing sounds from the world music scene into their music. Their music is mix of heavy groove laden riffs with a sprinkling of some ancient and some contemporary ethnic instruments (like Sitar, Kyoto, Santoor, Saz, etc.). The track Obey,

The band released Hymnus De Antitheist (A Hymn About The Antitheist), the follow up album to their debut offering Persepolis. With a gap of 8 years between the albums, the band has matured in their sound and their song writing. The track Loss Laments,

Guitarist Mohanish Deshmukh and bassist Shubhrayu De mostly wrote the second album in their own respective home studios, and only after the songs reached a major level of completion were they even auditioned to the band. This is when Arijeet Mohapatra came up with the exciting drum parts for the songs and then vocals were lastly structured by Dhairya Andand. This is in contrast to how the band was used to writing music previously, which was done mostly in the Jam Studio with the whole band together.

With new energies and a fresh sound the band is at an all time high and just waiting to devour clubs and venues across the nation to promote the new album. Dark Helm alongside band as Vinterbris, Riti Occulti, Akasava and Sunken is up-and-coming and talented band. The track At Dawn,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*