Newsfeed

Intoxicate: With a lot of 240 bpm parts

Intoxicate - Cross Contamination

The album Cross Contamination features 8 tracks of old school thrash metal with a lot of 240 bpm parts. The band behind the album Cross Contamination is Intoxicate who hails from Gothenburg, Sweden.  The band was formed in 1988 as one of the first thrash bands in that area. Three demo tapes were released and got some recognition in the worldwide underground-scene until they split in 1991.

Intoxicate were asked to reunite for a gig at Gothenburg Sound Festival in 2015, a tribute-festival for the bands that created The Gothenburg Sound. Although they weren’t a part of that creation, Intoxicate played live with those bands in the old days when they first started, and therefore were asked to play with them again. The track Retention Rumba,

With four out of five original members, they hit the stage again and haven´t stopped playing since then. The band had a mini-tour in the Netherlands, played some gigs in Gothenburg with Hatesphere, Pagandom, Nightrage and more. In the meantime they started to write, rehearse and record Cross Contaminatio” which was mixed by Anders Backelin (ex-Lord Belial) and mastered the great guitar player Andy LaRoque.

No, we’re not bitter. Rather impressed by the fact that our Gothenburg colleagues like In Flames, Dark Tranquility, At the Gates and others who roamed around the leisure farms like us, managed to get to it. In any case, 1988-1991, as teenagers, we tried on a career as hard rock stars.

It didn’t go so well. Half Homo Habilis from Västra Frölunda was merged with half Demoniac from Kortedala to form Intoxicate, after seeing each other’s ads at MUG, Music Without Borders, Gothenburg’s best music store and hangout for anyone with longer hair than the cut. This is history now, but the album Cross Contamination is the present, and proof of what Intoxicate can offer now!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*