Newsfeed

Prime Prophecy: Never obvious and never shallow

Prime Prophecy – End Of The Beginning

American Symphonic Metal band Prime Prophecy released their new single End Of The Beginning. The single was recorded, mixed and mastered by Krzysztof Bucko in Prophecy Studio.

With End Of The Beginning Prime Prophecy presents a taster for their new record they now working on and that will be released in the summer 2020. Prime Prophecy has a classic yet modern approach to Symphonic Metal. The pretty meaningful lyrics add a touch of something special to this progressive concept album, never obvious and never shallow.

The music is surrounding the listeners with strong riffs, epic strings section, in this song just like in the entire album. Prime Prophecy’s new album can be considered as a movie soundtrack!?

Prime Prophecy was formed in 2004 at Brooklyn, New York by Martin Wilczek (vocals) and Peter Statkiewicz (guitar). The band released 2 albums – Perfection Finally Has Its Price (2006) and Dark Side Of Heaven (2011).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6718 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*