Newsfeed

Thematic: Ultimate glory and tragedy of salvation

Thematic - Skyrunner

American prog rock quartet Thematic new album Skyrunner, set for release on Jan 31st, 2020. Skyrunner is a concept album that tells of a hero’s quest to honor a promise. It is a tale of an epic journey through the fall from grace, the battle for redemption and the ultimate glory and tragedy of salvation. It is a story of honor and valor, of a tormented soul and his quest to restore the light of hope and love to a world and soul consumed by darkness. It is a story of a promise kept. Thematic is a band of creative minds who collectively share this calling and the desire to share their passion with the world through their music and story. The album have been mixed and mastered by award-winning producer, Forrester Savell (Karnivool, Animals As Leaders, Twelve Foot Ninja, I Am Giant). The track Silence In Thought,

The band commented on the new release: «We have spent the last two years working on this concept album and we can’t tell you how excited we are to finally release Skyrunner… It was a great pleasure to work with Forrester Savell on the production of the album as his ear for mixing was the right fit for our sound which blends prog and metal influences. The album is an epic telling of a hero’s journey with narrative concepts and perspectives from the characters within the story. Skyrunner is a new chapter for Thematic and we look forward to taking this epic story out live to audiences in 2020!».

Skyrunner is a concept album that tells of a hero’s quest to honor a promise. It is a tale of an epic journey through the fall from grace, the battle for redemption and the ultimate glory and tragedy of salvation. It is a story of honor and valor, of a tormented soul and his quest to restore the light of hope and love to a world and soul consumed by darkness. It is a story of a promise kept.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6220 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*