Newsfeed

Husmanskost: Self-made is often well done!

Husmannskost - Solstice II

Husmanskost deliver a healthy dose of DIY Experimental Blackened Grindcore/Crossover on their new EP Solstice II. The EP was recorded at Husmanskost Records, and mixed/mastered by John-Åge Olsen.

Husmanskost was formed in 2015 at Kristiansund, Norway by John-Åge Olsen (vocals), Kai Kofoed (guitar/bass) and Niklas Mortensen (drums). In the past 5 years the band released 4 albums, 2 EP’s and 2 Splits. Right now the band is working on a exclusive track for the United Nations Grindcore 2020 compilations by The Hills Are Dead Records.

The band are still to this day experimenting with their genre. They started mainly as a Grindcore band but, in their last albums you can hear everything from Thrash/Death/Black/Grind to other subgenres. Genres are not so important as long as the songs are well stitched together with intensity and atmosphere. From album to album the band keeps changing up the formula and are always trying to improve the sound and songwriting. It works well as a trio, and they keep it DIY, all writing, and recording, mixing is done by themselves. Self-made is often well done!

They have also been featured on 3 international compilations, 3 splits this year. They serve you real Norwegian Husmanskost!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*