Newsfeed

Conscience: With own lyricst!

Conscience - In The Solace Of Harm’s Way

In The Solace Of Harm’s Way is a good progressive metal album that through as much as fifteen songs actually remain interesting. The band  follows a classical melodic tradition but do things in their own way and with enough featureless. The title track In The Solace Of Harm’s Way,

Conscience is from Paris, France and was formed in October 2000 by Dan Tordjman(drums and backing vocals). The initial line-up underwent a lot of changes as many other bands and , actually a lot of changes. The debut album Half-sick Of Shadows came fourteen years ago, and the second Aftermath Of a Summer Snow in 2010. Recording, mastering, mixing and production was done by the very skilled duo Thomas Jaegle & Matthieu Gerbin. In addition Valérie Gerbin also together with Hervé Pfeiffer made the artwork. The track Inreach,

On the new album Thomas Jaegle & Matthieu Gerbin remain in the band, but now four new and fine artists is onboard of the Conscience «ship». Matt Johansson with vocals & guitars, Steph DasDrum with drums, João Pascoal, Matthieu Vallé with keys. In addition the band actually and fascinating enough the band have their own lyricist, Nicolas Moulard. It more than indicates that Conscience are passionate about exciting lyric, and it is a luxury I applaud! The track At Night,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*