Newsfeed

My Funeral: Dark, heavy riffs and crushing, versatile sounds

My Funeral - Graveblaster

I must admit that when I heard the band name My Funeral I thought was a doom metal band. I was wrong! The music is 90’s influenced old school violent thrash metal, and a crossover metal vibe. Their latest effort is the EP Graveblaster out December 13th.

My Funeral is a four piece crossover thrash metal outfit from Helsinki, although originally from Jyväskylä, Finland. My Funeral represents the new, more extreme, wave of thrash metal, where old school thrash elements blend with crossover, hardcore and groove metal. My Funeral has released three full-length albums, two EP’s and toured Finland and Europe extensively. The track Thrashcrusher,

In 2019 My Funeral reached the finals of the Finnish band contest Tuska-Torstai, and received very good reviews from thrash legends Janne Joutsenniemi (Stone, Suburban Tribe), Janne Hyrkäs (Mokoma) as well as Laura Vähähyyppä, program host at the Finnish radio channel Radio Roc and Tuska Metal Festival organizer Jouni Markkanen. The track Nuclear Storm,

Last May My Funeral entered the studio and recorded their new EP, named Graveblaster. Graveblaster represents My Funeral’s new sound, with dark, heavy riffs and crushing, versatile sounds. Thematically the EP deals with secluded paths in life and darker sides of the mind, taking influence from bands such as Hatebreed, Pantera and Motörhead.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4219 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*