Newsfeed

junXion: Stories and rabbits from Plant X!

junXion - Stories Of The Revolution

For unknown reasons, some bands choose to release new albums at the end of the year. Then they are guaranteed that they will not be on any year’s best lists! junXion is among those band. The album Stories Of The Revolution is the latest effort to the Dutch band junXion. The band was founded ten years ago and plays epic modern day ‘70’s progressive rock.

The band’s core business is telling stories, stories that take place on Planet X, somewhere far in the future, however inspired by current reality on Earth. For that, the band combines various styles, such as jazz/fusion, electronics and metal, with unexpected twists. Artists such as Steven Wilson, Pink Floyd, Camel and Ayreon are some of the many sources to inspiration.

The sound of the 4-man core is enriched with selected guest artists from various disciplines to reinforce the stories being told, stories based on cultural and social problems, philosophy, politics, science… and rabbits!

Junxion (they themselves write it as junXion) is a Dutch epic modern rock bandfounded ten years ago. The band members are fans of science fiction, but inspired by our earthly cultural and social problems, philosophy, politics and science.

The core of Junxion consists of foursome Julian Heerkens (bass guitar), Martijn Hak (keys), Roel Trommelen (drums) and Maarten Jung (guitar). In 2017, the debut album Inevitable Red was released.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6718 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*