Newsfeed

Yuri Gagarin: With appropriately band name!

Yuri Gagarin - The Outskirts Of Reality

Yuri Alekseevich Gagarin was a Soviet cosmonaut who became the first human in space and to fly in orbit around the Earth in 1961. Many years later appropriately enough there is a heavy Instrumental Space Rock/psychedelic band from Sweden who calls themselves Yuri Gagarin. At the end of January the band will release their new album Outskirts Of Reality. That album is their third and comes five years after the album At The Center Of All Infinity. The title track Outskirts Of Reality,

Yuri Gagarin is inspired by Hawkwind but also very experimental and adding many exciting soundscapes and a burst of ideas, but most often melodic and audible on their own terms. The music

from Yuri Gagarin is almost cinematic and with a great sense for melody and a melting pot for heavy psychedelic space rock and even stoner and whatever gender the band want to explore. Even without lyrics the songs have small fascinating and intriguing details creating a human feeling.

On The Outskirts Of Reality Yuri Gagarin present five new songs! There are no lyrics, but still the songs are with the entire human feelings part lying in the details, as if stuck in a never-ending spacetime continuum loop, trying to fabricate small changes each time, looking for a hole leading to eternity.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6719 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*