Newsfeed

11th Dimension: Brewing since early 2011

11th Dimension - Supercrush

11th Dimension is an alternative metal outfit based in Lisbon, Portugal. Influenced by the modern wave of progressive and post-metal bands, their latest release came in 2018 with the debut album Paramnesia. 11th Dimension cover of Devin Townsend Project’s Supercrush! is out now,

The Supercrush! cover was recorded during 2019 while the band was working on new original material. It is both as a tribute to Devin Townsend and a treat for the fans. The song is also a nice fit to 11th Dimension since Townsend is an influence for all members, both as musician and composer, with Anneke Van Giersbergen being the influence behind the vocal style of singer Diana Rosa. Supercrush! Is filmed and edited by João Arcanjo (Rageful).

11th Dimesion were founded seven years ago, however, the project had been brewing since early 2011 when the four founder members met in another project. After the end of that project, they had an almost 3 years long run on the covers band circuit, where they grew their synergy and stage experience, truly transforming into a band. One of the most interesting aspects of the band 11th Dimension is the mix of musical backgrounds and influences. Traces of everything, from death and epic metal to rock and electronica, can be found in the compositions but the most predominant trace is, without a doubt, the modern wave of progressive.   l

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6696 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*