Newsfeed

Nauthik: Musical maelstrom of heavy fuzz-guitars

Nauthik - Araganu

It’s getting deep, slow and heavy… Germany’s Nauthik released their debut full-length Araganu through Auric Records on January 24, 2020. Araganu is a slow-moving musical maelstrom of heavy fuzz-guitars, groove and the fascianting melody of negativity, German Funeral Doom with lyrics inspired by traditional Sardinian Chant Procurade é Moderare originally written by Francesco Ignazio Mannu in 1794. A furious anti-feudal statement against oppression, against despotism and egoism.

The city of Cologne is 2000 years old, prosperous and the traditional Catholic city is located by the Rhine. Five years ago, the band Nauthik was founded in this old town. Two years later Nauthik`s debut came, a split album with the band Babylon Asleep.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*