Newsfeed

Human Act: With story about backlands outlaw

Human Act – Tales From Humanity

Construction of the city of Brasilia was started as late as 1956, and it is therefore a fairly young city. The city’s heavy metal band Human Act is even younger and has been active since 2013. Human Act have just released their brand new video for the single The Devil You Can See. The song is inspired by the famous novel The Devil To Pay In The Backlands, by Brazilian author Guimarães Rosa.

The novel tells the story about a backlands outlaw who makes a pact with the devil to get revenge, but through that he loses the love of his life. The band tried to put all the themes of the novel through metaphors in the actor’s scenes in the video.

The vocalist in Human Act Richardo Moura states and laughs, «To make the video in the way we really wanted, with war, blood, and death, would require way more money which we didn’t have, That’s why we tried to keep everything as simple as possible, but also having a meaning that related to the story of the book. Our original idea was to do an animated video, but that didn’t work out the way we wanted. Then, we got lucky to find someone who could write a very good script that could transmit in metaphorical ways what the story is all about, he adds».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5526 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*