Newsfeed

Sophist: Hyper-driven industrial drums

Sophist - Dissolution

The Canadian band Sophist delivering ego-annihilation through hypnotic riffs, enveloped in hyper-driven industrial drums with gnarly vocals regurgitating obscure lyrics. Conjured in June of 2019 by Davis Hay and Mike Sparks Sophist dove straight into recording their debut EP Betrothal To The Stone: Conception of Mephisto. Immediately after that release, they started production on a follow up record entitled Dissolution and recruited Helge Lipphardt for additional guitars and writing input.

The trio keeps the writing process simple, with Hay defining the drums and song structure followed by Lipphardt and Sparks’ overlay of bass and guitar. It is then blended with vocals, synths, and a nod to 80s & 90s production. Lyrical subjects include alchemy, the occult, and nihilism. These elements transmute into fast, flavorful black grind.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*