Newsfeed

Orange Clocks: With the same musical DNA!

Orange Clocks - Metamorphic

Metamorphic is the new album from Orange Clocks, released on 14th February 2020. Expanding the sound from their widely acclaimed reinterpretatio of Seventies supergroup Klementine Uhren’s soundtrack for Tope’s Sphere.

Metamorphic sees the Ornage Clocks in fine form with wigged-out guitars and a fair amount of infectious enthusiasm. Swirling synths and a pounding rhythm section combining in seven which will probably delight any fans of Hawkwind, Gong and Ozric Tentacles.

Once again, Russ Russell (from labelmates Reformat, and who has worked as producer with Napalm Death, The Wildhearts and many others) has recorded, mixed and mastered the album with consummate skill and flair.  

Thomas Hunt, vocalist and synth supremo states, «It`s great to be back. This album is a little different to Tope’s Sphere, but it’s the same musical DNA, and the same group of reprobates as last time!».

Orange Clocks create textured psychedelia in a magical and mystical corner of East Northants, occupying themselves by improvising hypnotic noise with driving rhythms and unusual concepts. The above mentioned album Tope`s Sphere2,

Orange Clocks hail from a shed in the depths of East Northampton shire and specialize in music of no fixed genre, improvising and jamming for long periods, pausing only to consume lots of tea and biscuits. They have been in their current incarnation for a little over two years, although the seven band members have played together in different musical incarnations for many hazy years, united by a love of psychedelic and hypnotic music (amongst other things).

Link:
Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*