Newsfeed

Spankraght: Danceable industrial metal!

Spankraght - Thou Shalt Drown In The Blood Of Thy Children

On February 21st 2020 the first full length album from Belgian band Spankraght will be released, called Thou Shalt Drown In The Blood Of Thy Children. The masked industrial metal combo from Antwerp, Belgium deliver a fair amount of ponding beats and heavy guitars on Thou Shalt Drown In The Blood Of Thy Children. The track Reset Mankind,

Almost two years after the release of their untitled EP, they return with a serious blow to the head. 7 tracks of danceable industrial metal in the form of a concept album about world changing events. Mankind is under attack by a force unknown to him. In his struggle for survival he does not see why this force has come and what he can do to stop it. All seems to be lost until a beacon of hope starts to shine…

Joining Spankraght on this musical journey are Alex Agnew, Franky DSVD (Channel Zero), Axl Peleman (Ashbury Faith, Camden, De Kreuners,…), Zak Tell (Clawfinger), Evy Verbruggen (Elusion) and many many more guests. All contributing to make this a diverse and fascinating ride through the realm of Spankraght’s sound. The track Carnivale,

The musicians in Spankraaght states, «The album is a concept album and tells the story of mankind battling a dark force. This force has come down to earth to punish man for years of neglect and disorderly conduct. By eliminating one generation, it hopes to set an example and restore earth’s balance. But mankind will not go down without a fight, not knowing they will only worsen their fate. We had a cool album title and just needed a story, so for those looking for a deeper meaning behind this all, we’re sorry».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*