Newsfeed

Subversive: With philosophical strands and currents of thought

Subversive - Dissonance

The Iron Age marked the town Almeirin, with archaeological excavations unearthing settlements and artefacts. The band Subversive is located in Almerien. And they are by no means old and forgotten, but a fresh and exciting band with modern music on the agenda.Portuguese outfit Subversive have published a video for the track Alethea, which is the first single advance from the band’s upcoming full-length Dissonance. The track Alethea,

Subversive is born from the need for creation between Miguel Mateus and Miguel Branco, creating the embryo of the themes for an album. After recording the bulk of the songs, they invited David Pais to join in the creation of vocal lines and lyrics and after that Xinês joined in the percussive wing. The track Leviathan,

The result of this work, inspired by several philosophical strands and currents of thought, is given the name Dissonance. The final result was then mixed and mastered by Daniel Cardoso (Ultrasound Studios), and the launch is scheduled for the summer of 2020.

The live debut of this new project is already scheduled for the 7th of June, in the already celebrated Comendatio Music Fest, in Paço Da Comenda (Tomar).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*