Newsfeed

Ian Parry: The crime of plastic waste and pollution

Ian Parry - In Flagrante Delicto

5th solo album by Ian Parry, entitled In Flagrante Delicto (In The Very Act Of Committing A Crime), will be released worldwide on 21st February 2020. The album includes 10 catchy modern power rock synthesizer/guitar/vocal based songs.  The music ranging from Yes style synthesizer atmospheres, to Whitesnake/ Foreigner classic rock and a hint of Rammstein together with a commercial heart felt Bad English/Peter Gabriel style ballad. The songs are mostly melodic and versatile and bombastic and sometimes pretty heavy. In Flagrante Delicto deals with the issue of plastic and toxic waste very much in the mainstream media at present and a subject Ian Parry holds very close to his heart. The video to the title track In Flagrante Delicto

The crime is according to Parry, Turning a blind-eye ignoring the crime of plastic waste and pollution, is an issue he first addressed on his Visions solo album back in 2006 and now today even more in the mainstream media than ever before. This music was co-written by Jeroen Van Der Wiel & Ian Parry. Their music & lyrics plus a catchy vocal melody combined, takes us on a journey exploring the realms of a future after the effects of plastic waste. Special thanks also go to the staff at JC de Bunker in Gemert Netherlands for the location filming.

On the new album Parry is supported by some real good musicians, guitarists – Stephan Lill (Vanden Plas) & co-writer; Patrick Rondat; drummers – Casey Grillo (Kamelot), Imre Daun (Brian Robertson band), Andreas Lill & Gary King; bass guitarists – Barend Courbois (Blind Guardian, Tank), Torsten Reichert; the above mentioned keyboard player & co-songwriter – Jeroen van der Wiel, plus many more.

Parry make more people aware of what’s happening in his own way via music. He is born in Liverpool but actually lives in Amsterdam and have a long career. He have played with the bands Hammerhaed and Airrarce when he was young. He have cooperated with many other musicians and band when they asked for his great vocal and clever guitar playing. Many of this musicians are as mentioned supporting In Flagrante Delicto.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*