Newsfeed

Lost Legacy: Thanks woman and men in the armed forces!

Lost Legacy – In the Name Of Freedom

The Bronx is one of five New York boroughs and is the northernmost borough, and the only borough located on the American mainland. The Bronx band Lost Legacy has not gone into the water, but steadily played brilliant concerts for over 20 years. So far the 2009 album Aftermath is their only full-length, but in March the second album In the Name Of Freedom will be released. The track Front Line is melodic and with heavy breakdown,

This latest release from these US metalers, delivers classic metal with a nice twin guitar assault that blends heavy melodic riffs, clever musicianship and a good singer. The band explains the concept of release. The concept of In The Name Of Freedom is our way to thank our men and women of the armed forces for their sacrifice. It’s not about glorifying war, but these gallant people give so much and are often forgotten.

«We believe that this album is a genuine representation of how we sound in a live setting. We take great pride in putting on a great show and when we approached this record, we wanted to have a live band feeling. Our fans will be pleased with the songs, the sound, and the production. The music has catchy guitar-driven riffs and soaring vocals. We promise it will deliver great energy and inspiration to fans of classic power metal».

Lost Legacy was founded in 1998 and is Power Metal band that is known for playing melodic music with an attitude. Combining lyrical stories that are based on real life situations with positive and uplifting messages. David Franco brings strong vocals and fronts the band with an energy that is infectious. Lost Legacy brings an assault of twin lead guitars, a heavy guitar sound and aggressive melodic riffs. The band builds on the classic sounds of Power Metal with a modern approach.

«We had a show with Judas Priestest in Queens NY at Blackthorn 51. One of their guitar players is John Petrucci’s wife Rena. John Petrucci was there and he stood right in front of me Jorge Pulido with his arms crossed and watching what I did in the entire set. As you can imagine. No Pressure! After our set he shook my hand and gave us a nice compliment».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*