Newsfeed

  VËLLA: Dissect notions of life, philosophy and spirituality

VËLLA - Coma

It might be that VËLLA is the Albanian word for brother? Much more certain is that VËLLA is a Portuguese alternative metal band. VËLLA have recently shared the video for Mannequin, the first single to be taken off from the band’s debut album Coma, which will be released in the spring of 2020 via Raising Legends Records. VËLLA deliver metal for fans of powerful and memorable hooks painted with a blend of melodic and harsh vocals! They also have a nice balance between instrumental layers and the vocals.

«This is a very special record for us. We’re very proud of what we’re creating. This will irreversibly be a journey of epic proportions», comments guitar player Oz Vilesov. Vocalist Pedro Lopes adds: «2020 is an extremely exciting year for VËLLA, given that this is our debut album and it will allow us to take the stages of our country and beyond».

The lyrics are based on multiple concepts, made to explore and dissect notions of life, philosophy and spirituality. There are many guest musicians on Coma, and they add even more snacks to the music.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7217 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*