Newsfeed

Desert Near The End: The missing link?

Desert Near The End - Of Fire And Stars

Desert Near The End always thought of themselves as a missing link. Taking their first musical steps in the Greek Metal scene of the 90’s, they grew up with the great Power/Thrash Metal bands of that era. The band`s fourth album was Of Fire And Stars. This album is a culmination of everything the band draws inspiration from. It’s a Power/Thrash Metal amalgam carved with Death/Black Metal tools. Its lyrics speaks of how fire and stars literally and metaphorically fueled human imagination throughout history for good and bad. The fitting artwork for the album was created by Giannis Nakos (Remedy Art Design). In this album included the homonymous song Of Fire And Stars,

But as the years passed Desert Near The End had the feeling that this sound has somehow lost its edge and so they made their mission to connect that sound with the front line of today’s metal.

The band started in 2009 when bassist/songwriter Akis Prasinikas and vocalist Alexandros Papandreou, who were playing together since their school days, decided to put aside all other projects and form something that combines their mutual routes with all the influences they gathered over the years as metal fans. Since then, they have released two albums: A Crimson Dawn in 2011 (self-financed) and Hunt For The Sun in 2014 (Total Metal Records). The track The World Beyond,

The mastering in Hunt For The Sun was done by John K. (Biomechanical) and received very positive reviews from Greek and international media. It scored 7/10 in Metal Hammer (GR) and 7.5/10 in Rock Hard (GER). They describe their sound as story driven Power/Thrash Metal since all their work is based on the same concept story about a man’s search for his real sun whose light guides and not only blinds and how this search becomes inspiration for all humanity.

Their third album named Theater Of War which was mixed and mastered by Tue Madsen (The Haunted, Heaven Shall Burn, Kataklysm, etc) at Ant Farm Studio. The album features their most extreme approach musically and lyrically brings the story to its conclusion.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*