Newsfeed

Metavore: Top notch and next level

Metavore – Becoming 

The town of Calgary is located in an area of mountains and high plains, and the band Metavore from Calgary are ambitious and want probably to climb to the top and to become a top notch prog metal band! Maybe even take the music to the next level. The track Next Level,

Metavore is a progressive metal band based out of Calgary, Alberta, Canada. This 5 headed monster delivers massive riffs, trippy time signatures, melodic beauty, and primal destruction. They are currently finishing their debut album and 15 March the album will be released. The track Braindome,

The band really looking forward to the release, and to get the album out to anyone who loves real good prog metal. This band is a mashup up of members from Troo Knot, Fermented Beet Orchestra, and Sonder. The line-up consist of two Branden actually, Braden Lyster: Vocals, Branden Nystrom: Guitar, Tylar Boyle: Guitar, Ben Read: Bass, Josh Nadeau: Drums. The track Monachopsis,

Another name digression is two of the musicians last names. Luster and Nystrom sound like they are from Norway. After all, it is very and interesting and enjoyable for Norwegian Permafrost.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7201 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*