Newsfeed

Afterworld: Back after nearly 20 year break

Afterworld - Pandoras Box

Metal veteran band Afterworld from Finnish Arctic area is coming back after nearly 20 year break with heavyweight version of Procol Harum classic song Pandoras Box,

This is the first single from the bands third album, continuing the saga of the previous two albums that were released in 41 countries by Noise Records. Afterworld re-entered the live venues last summer performing at sold out QStock festival. Nice live clip from the bands hard driving gig at Club Teatria,

Afterworld was established in 1993, the heavy metal band Afterworld saw light of day in Oulu, in northern Finland. The music incorporates sounds from different metal and heavy subgenres. The band members have different backgrounds from an even broader genre spectrum, ranging from heavy to classical music, which adds another layer of tints to the metal hue. The band members have been associated with bands such as Poisonblack, Kalmah, Riff Raff and Solution 13 in their past.

The single To The Afterworld stayed several weeks in the Top 10 of the official Finnish single chart in 1999 and the music video aired frequently on TV. Around the turn of the millennium, Afterworld nailed a record deal with the German Noise Records who have hosted Helloween, Stratovarius, and Kreator, and published the Afterworld albums Dark Side Of Mind, and Connecting Animals in 41 countries worldwide with raging reviews. The US based Joe Petagno designed the cover art for the albums. He has previously designed album art for bands like Motorhead, Led Zeppelin and Pink Floyd.

Afterworld has climbed on stage at many major heavy metal festivals, including Tuska and Nummirock, and toured together with bands like Sentenced and Embraze. After a long low key period Afterworld has reactivated itself and is currently recording its third full album. In July 2019 Afterworld performed their comeback show at Qstock Open Air Festival packed with 40 000 people among Offspring and 30 Seconds To Mars.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*