Newsfeed

Geoff Barone: Propels the listener to multiple galaxies!

Geoff Barone - The Darkest Of Summers

Prog Rock, Synthwave, Musical Theatre and anything else in between. This is how Geoff Barone describes what kind of music he is doing. The Darkest Of Summers is his new and third album and it was released today. The track Sidewalk is a taster of the music on The Darkest Of Summers.

Geoff Barone is a composer and multi-instrumentalist. He writes and records out of his home studio releasing self-produced instrumental and concept albums. He also writes and composes for TV, Film & Video games as well is a performer and singer-songwriter. The track The Sky Looks Different,

Barone states, «With music that originated from as early as 2011, the impetus for The Darkest Of Summers came when I got the sad news that my Grandmother had passed away in late 2012. Over the course of the next 6 years, I would be forced to say goodbye to several others in my life, which inspired even more tunes».

«Barone’s composition is its main selling point, delivering moments of well-crafted melody that hit all the right spots» – Prog Magazine

«He has a unique sound that propels the listener to multiple galaxies all at the same time and there is a big operatic and cinematic influence» – Technical Music Review

«Barone demonstrates a knack for crafting beguiling melodies that catch and stick» – Progression Magazine

Barone is influenced by such artists as Devin Townsend, Andrew Lloyd Webber, Dream Theater & Yanni. Geoff Barone uses layers of passionate vocals, catchy and soaring melodies with intricate yet accessible musical arrangements as one critic said propels the listener to multiple galaxies all at the same time.

Barone also composed for the stage including Pinwheel! an original off-Broadway musical in 2015 as well as had his music used on programs such as The Vet Life on the Animal Planet channel.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*