Newsfeed

V:XII: Explore darkness in man, beast and culture

V:XII - Rom, Rune And Ruin-The Odium Disciplina

The band V:XII really pushing the boundaries of conventional ways of expression and experimenting with sounds of hatred and despair. The Industrial band V:XII was born in Sweden late 2018 and is the solo project of Daniel Jansson, also in Black Industrial Project Deadwood and Doom/Industrial band Culted(Season of Mist/Relapse Records). The tracks that were originally considered for a new Deadwood album took on a form of their own and could not be utilized anywhere except for within their own entity.

And therefore V:XII was conceived. A new beginning to explore the darkness in man, beast and culture. Taking inspiration from whatever comes his way the sole member Daniel Jansson has been active in the underground metal and industrial scene since before 2003, releasing albums with band/projects such as Deadwood, Culted, Blodulv, Aum Arrhythmia and Keplers Odd. The track B.A.H.F. and Vánagandr

Rom, Rune And Ruin-The Odium Disciplina  is recorded during 2018-2019, and combines elements reaching from Black Industrial, Doom, Black Metal and Drone to Dark Ambient and Power Electronics. This is music for those who want something special but also very fascinating. Music that stands out in a positive way is always something I honor. The track Ururz,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6231 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*