Newsfeed

R.I.P. Jahn Teigen

Jahn Teigen is dead at the age of 70 years.

Teigen has a long career in music, and co-founded the Norwegian prog band Popol Vuh in 1972. That band had the same name as German Popol Vuh, and therefore changed to Popol Ace. Popol Vuh/Popol Ace released 4 album including the very good album Stolen From Time in 1976.

Jahn Teigen was at one point relevant to the vacant job after Peter Gabriel in Genesis but Teigen wanted to continue in Popol Ace.

After his prog adventure Teigen turned to more commercial music and was part of 14 Norwegian Grand Prix finals. He also became famous for being the first artist to receive zero points in the international Gran Prix final.

Jahn Teigen has actually released more than 40 albums and more than 60 singles.

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*