Newsfeed

Dakesis: Bring a smile to even the dourest viewer…..

Dakesis - Fractures

The Birmingham band Dakesis have been active since 2008, and on 28th March they will release their third album Fractures. Dakesis plays progressive metal and are a four-piece band with a reputation for electrifying showmanship and vast progressive storytelling. In addition they deliver enough pomp and circumstance to bring a smile to even the dourest viewer. Because there is currently nothing on You Tube from the new album we give you the nice track The Great Insurrection from the album The New Dawn,

The new album have more progressive influences developing and the addition of powerful orchestral backing alongside new session pianist Jacob Underwood. Dakesis have sculpted a vast instrumental soundscape to complement their heavier metal influences. The album Fractures offers even more progressive musical landscape than ever before. The album release will be celebrated with a hometown launch party at the iconic Asylum Venue in the home of heavy metal, Birmingham UK.

Dakesis was formed in 2008, with the release of a limited edition four-track E.P they soon set to work on their debut album Trial By Fire which was released in 2011 to much critical acclaim. 2016’s sophomore album The New Dawn was recorded. The track Owerthrown Live at Power Metal Quest Fest, Aslyum, Birminham 28/9/19

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6031 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*