Newsfeed

Torchia: With guitars reeking of filthy distortion

Torchia – The Coven

Finnish melodic death metal Torchia and their new album The Coven slated for release on March 27th. The band is probably for fans of King Diamond, At the Gates, Morbid Angel. Torchia name their music as cursed metal from Finland. The track Moon, Rise!

Tampere is the largest inland town in the Nordic region and beautiful scenery and lakes inspire the five-member band Torchia. They released their first full-length album Of Curses And Grief in October 2017. The album was produced and mixed by renowned Finnish producer Hiili Hiilesmaa who is known for his work with bands like HIM, Amorphis, Ensiferum and Apocalyptica. The album was picked 7th best Finnish album of 2017 by Inferno Magazine, the biggest metal media in Finland. After that album’s release, Torchia toured Finland, Europe and Taiwan playing dozens of shows. The track Memoirs,

The band states, «Fans of our debut album Of Curses And Grief will not disappointed as The Coven continues on the same path. This time we wanted to take the core Torchia sound and push it towards the realm of death metal. Compared to the debut, this The Coven sounds fatter and has guitars reeking of filthy distortion».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*