Newsfeed

IO Earth: Genre defying…..

IO Earth - Aura

The brainchild of longtime friends and writing duo Dave Cureton and Adam Gough, IO Earth came into being as a challenge they gave themselves to write an album of music that was truly unique. This resulted in a self-titled debut release in 2009. Both Dave Cureton and Adam Gough master guitars, keys, bass and vocals. They have been good friends since they met in school at the age of 12. Their writing partnership strengthened and by the time they were 15, composing and performing their own music started at small local venues with a band made up of their friends and relatives. Aura is their fifth album will be released March/April this year.  

Both Cureton and Gough enjoy music of all kinds. As for the inspirations Frank Zappa is just one of the earliest. You’ll also find examples of contemporary rock, commercial pop, classical, jazz and everything in between and they have always enjoyed juxtaposing these supposedly completely different styles in their own compositions. IQ Earth is genre defying.

IO Earth seamlessly blends styles like Rock, Ambient, Jazz, Classical, World, Dance, Progressive Rock, Celtic, Folk, Contemporary, Metal, Crossover Prog and many more.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*