Newsfeed

Demise Of The Crown: Brandish your weapons and bare your teeth

Demise Of The Crown – Life In The City

Demise Of The Crown is a Canadian Heavy Metal band with strong melodic death metal and hard rock influences. The band’s music, written by Manuel Iradian (Lead guitar) and Darren Beadman (vocals), uses standard pop music songwriting skills to hook listeners into Demise Of The Crowns infectious metal sound. Five years ago the band released their self-titled debut EP. Encouraged by all the good feedback, they started writing even better songs. The result the full-length album Life In The City due out April 24th. The track My Mind Is Free,

Demise Of The Crown solidified their lineup in 2014 after local music veterans banded together with a vision of shaking the foundation of heavy metal. From their 2015 debut EP to numerous area shows, Demise Of The Crown has garnered a reputation for redefining modern metal with a sound that is a melting pot of styles, including the occasional influences of death metal, components of hard rock, groovy riffs and catchy choruses alongside explosive guitar solos reminiscent of Eddie Van Halen, Yngwie Malmsteen and Dimebag Darrell. All this is topped off by singer Darren Beadman’s striking vocal techniques and unique tone, which have been likened to Warrel Dane, Sebastian Bach, and Rob Halford. The track Fixated,

The band states, «Brandish your weapons and bare your teeth in the battle for new world order with Montreal’s metal quintet, Demise Of The Crown. They run the gambit from heavy metal to hard rock weaved together with soaring solos reminiscent of Eddie Van Halen with undertones of Yngwie Malmsteen. The band’s sound has developed from progressive to a heavy metal band that has a pop format structure to the music in order to lure people into the realm of metal».

«Through many years of playing music with different people in the Montreal scene and slowly forming the official line up in 2014. Each member have spent their time paying dues in the local community and have banded together with the same goal and vision for a band determined to shake the foundation of power metal».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*