Newsfeed

Sicarius: USBM with serious forward thrust!

Sicarius – God Of Dead Roots

Sicarius (noun) Latin. Definition: «dagger man», contract killer, assassin. Black Metal Nihilists Sicarius unveil Nonconformist Anthem Pagan Vestige(s)

The song Pagan Vestige(s) is taken from the forthcoming Sicarius album, God Of Dead Roots, out Friday the 13th of March. Sicarius is hailed by Metal Hammer as «USBM with serious forward thrust!». Sicarius is to be regarded as a US Black Metal’s assassin dagger cult.

According to guitarist Grimnir, «Pagan Vestige(s) is about embracing and reviving a polytheistic viewpoint, or even a lack thereof. It is a denial of dogmatic practices, and a resuscitation of independent spiritual ritual, speaking toward the unwritten ceremonies buried by Christianity and other organized religions». The track Bia,

God Of Dead Roots produced by Mick Kenney (Anaal Nathrakh, Benediction, Empyrean Throne) – builds on the raw carnage displayed on the group’s 2017 debut, Serenade Of Slitting Throats which was hailed by Decibel Magazine for «combining black metal with a violent immediacy and pairing it with a bloody, corpse painted aesthetic». The track A Practiced Hand,

I’m probably more than normally concerned with cover art!? God Of Dead Roots features cover artwork by Misanthropic Art (Behemoth, Pig Destroyer, Dismember, Hate Eternal). The cover art is stunning and perfect for the music on God Of Dead Roots. The album is also the first release with guitarist Grimnir, who was handpicked by his predecessor Argyris.

Sicarius draw influence from and pay homage to classic black metal bands, yet the quintet also injects a modern, high-velocity sense of immediacy into their bloodthirsty extreme metal assault. The group was founded five years ago in Southern California, where they have since performed extensively alongside such genre heavyweights as Carach Angren, Master, Uada, 1349, Goatwhore, Vader, Helheim, Sadistic Intent, Skeletal Remains, Helsott, Wolvhammer, Sixes, Witch Casket and Tombs.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*