Newsfeed

Opus Symbiosis: From a small village near Jakobstad/Pietarsaari

Opus Symbiosis - Fata Morgana

Eight years ago Opus Symbiosos released their second album Natur`s Choir, and now finally their effort Fata Morgana is close to be released. The track Red Light In The Sky Traffic,

Opus Symbiosis was formed in 2003 in a small village near Jakobstad/Pietarsaari. At that time the band consisted of Christine Sten, Victor Sågfors, Jafet Kackur, Michael Rosenback and Roger Edström. Now seventeen years later the three first is still with the band and Daniel Hjerppe is the fourth musician in the quartet.

Opus Symbiosis started as a band consisting of curious teenagers wanting to create something different and explore the world of musical genres. The young members managed to create a musical style which is a modern version of Progressive Rock with female lead vocals. Opus Symbiosis are influenced mainly by Progressive Rock but has also a touch of Indie Pop, Ambient and Psychedelic Rock to it. According to many reviews their music has been compared to The Mars Volta, Muse, Mew, Porcupine Tree, Radiohead and Rush etc. Christine Sten’s voice has been compared with Anneke Van Giersbergen.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*