Newsfeed

The Wolf You Feed: Sings their victories against gloomy and destructive adversities

The Wolf You Feed – …And The Wild Returns

The Wolf You Feed is a metal project from France and maybe it’s a good idea to join them into a journey into the wilderness of Nature and Human?  Their album …And The Wild Returns brimming with bright, optimistic, melancholic, dark and brutal songs.

…And The Wild Returns is the first album of The Wolf You Feed, a project envisioned by the bass player and songwriter Grégory Breton and recorded with the contribution of the skilled and renowned musicians Karim Attoumane on guitars and production (The Etherist, CharlElie Couture, Zuul FX…), Aurélien Ouzoulias on drums (Mörglbl, Satan Jokers, ZUUL FX, Disconnected, Temple of Silence, …) and Mehdi Vigier, a complete artist from outside of the Metal scene, on vocals. The very good  track In The Sea Of Insanity,

The album is made of 9 nine songs, including an instrumental with only intertwined bass tracks. It was produced by Karim Attoumane & Grégory Breton, engineered, edited & mixed by Karim Attoumane at the Panic Room Studio, France, and mastered by Brett Caldas-Lima at the Tower Studio, France (Devin Townsend, Ayreon, Pain of Salvation, Freak Kitchen, Septic Flesh, Adagio, Haken, Kalisia…). The track Victory,

The band states, «The name of this musical project comes from the old Native American «Tale Of The Two-wolves» whose origin is however unknown and contested. This tale, widely shared on social networks these days, features two wolves fighting each other, one embodying negative emotions and attitudes (such as anger, envy, jealousy, sadness, regret, greed, resentment, superiority, arrogance, self-pity and lies) and the other, all positive feelings and states of mind (joy, peace, love, hope, serenity, benevolence, empathy, generosity, compassion, faith and truth)». The track Fight With A Smile,

«This story has several epilogues that we let you find out but in the context of this musical project, this name reflects this internal battle and the desire to freely write and play different kind of songs, regardless of the music genre, whether they are bright, optimistic and joyful or melancholic, dark and brutal, whether they are straight, epic or progressive».

«Our first album …And the Wild Returns is a call to bounce back, fight with a smile and sing our victories against gloomy and destructive adversities».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*