Newsfeed

Grim Fate: With their own brand of dark death metal

Grim Fate - Perished In Torment

Grim Fate plays heavy downtuned, brutal, dark and doomy death metal from Fryslân.

Grim Fate from The Netherlands was formed in 2017 by Wim De Vries (also guitarist in Miasma Of Guilt and Boal, and ex. Anaemia, Trepidation and Soaking in Entrails) and Pier Dijkstra to create some dark, brutal and doomy death metal. The both of them started spreading their ideas and composing full force. Influenced by the old Finnish scene and bands like Incantation they tried to create their own brand of dark death metal. The guitarist Philippus Yntema (Boal, Burial Remains, Dimæon, ex-Anaemia, ex-Floods Of Vomit, ex-Trepidation, ex-Insidiae (live) joined the band later in 2017. The track Abominations,

Truly three experienced and talented musicians who are passionate about playing metal. Grim Fate`s full-length debut is entitled Perished In Tormentis a monumental opus of heavy death/doom, with cover art by Roberto Toderico. It features 6 songs of pure darkness for any lover of good old Finnish early Asphyx, Disma and Incantation who will very possible enjoy Grim Fate. The track Piles Of Corpses,

Grim Fate`s first demo Decomposition was released in 2017, being followed by an EP entitled Emerging From The Crypt released in spring 2018, just when the band got in touch with Xtreem Music which shown interest in signing them.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*