Newsfeed

Shodan: Remains true to their death metal backbone…..

Shodan - Death, Rule Over Us

The band Shodan comes from Wrocław that is one of the largest and oldest cities in Poland. The band is a death metal ensemble created in late 2013 on the initiative of Szczepan Inglot (guitar and vocals) and Michal Jarosz (drums). On the second full-length album Death, Rule Over Us the mentioned musicians is joined by bassist Tomasz Sadlak. The album will be released by Deformeathing Production on 3rd April 2020. The track Fuel To Grandeur,

The new effort is a stylistic evolution to a 2016 debut towards complex and progressive song structures, incorporation of cold-wave elements to Shodan’s music as long as organic approach to album production. Even though the band dares to experiment, it remains true to their death metal backbone. Mix and mastering were done by renowned producer Jakub Mańkowski (Entropia, Obscure Sphinx, Jordan Rudess). Cover art and layout is created by Łukasz Pach (Pachu design).

Five years ago  Shodan together with producer Arkadiusz Malta Malczewski recorded tracks for their debut LP called Protocol Of Dying. The record was released in spring 2016 under the cooperative flag of Defense Records and Deformeathing Production. The album and a dozen of live appearances supporting Sinister, Absu, Beheaded or Rotting Christ as well as on metal music festivals like: Into The Abyss, Metalmania or Castle Party met with avid response and review from both audience and media.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*