Newsfeed

Triptykon: With bombastic conclusion….

Triptykon - Requiem (Live at Roadburn 2019)

Switzerland have according to metal archive 175 ok metal band, but actually and surprisingly many of them are not active. Probably the most famous Swiss metal bands is Hellhammer and Celtic Frost and that band were active to 2008. Very active indeed is Swiss avant-garde extreme metal band Triptykon. On May 15th, 2020 Triptycon will release their opus Requiem (Live at Roadburn 2019).

Requiem (46:00 min.) is composed of three chapters:

  1. Rex Irae (06:34 min.) (First appeared on 1987’s Into The Pandemonium album by Celtic Frost)
  2. Grave Eternal (32:28 min.) (Newly written middle part)
  3. Winter (06:54 min.) (First appeared on 2006’s Monotheist album by Celtic Frost)

Requiem (Live at Roadburn 2019) marks the bombastic conclusion of a project over 30 years in the making: The legendary Celtic Frost/Triptykon Requiem performed for the first time in its entirety and with full classical orchestration by the Dutch Metropole Orkest.

«We are truly, deeply delighted to be able to have been granted the opportunity to finish this unique project begun by Celtic Frost so many years ago, and to finally share the completed recording with the world», Tom Gabriel Warrior states about the release.

«This album is the result of two years of passionate work, and it marks the conclusion of a musical idea first considered over three decades ago. Moreover, this Requiem also represents drummer Hannes Grossmann’s first recording with Triptykon, and we are very proud to feature him in such an extraordinary context. It was an incredible honor to collaborate with the Metropole Orkest, conductor Jukka Iisakkila, guest vocalist Safa Heraghi, and the esteemed Roadburn festival. In fact, there couldn’t have been a better partner for the Requie” project than Roadburn. We are releasing this Requiem album in memoriam of our deeply missed friends and collaborators Martin Eric Ain and HR Giger».

Tom G. Warrior and Martin Ain formed Celtic Frost after the break-up of Hellhammer.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*