Newsfeed

Tom Doncourt: The lantern created a magical moving world

Tom Doncourt - Lantern

Lantern is a free and open-source peer-to-peer internet censorship circumvention tool, used for casual web browsing. Lantern is also one of several terms on light sources. «Our» Latern is an album from Tom Doncourt.

Tom Doncourt (born Thomas Carlton Doncourt, December 10, 1955 – March 20, 2019), was an American Mellotronist, lyricist, artist, and instrument builder as well as a preparatory at the American Museum of Natural History. Doncourt was a very important part of the iconic and legendary album Stained Glass Stories from 1979 by the band Cathederal. All real prog lovers must own the mentioned album is my oppinion.

The album Latern has evolved from experiment and practice out of progressive and psychedelic roots into a unique and personal sound. Doncourt stated about the album, «Lantern is named after a lantern I had as a child. The lantern created a magical moving world. I thought that one day my life would be like this, like the two figures in the lantern sitting by a fire that never goes out, near a river that keeps flowing, through a beautiful place. In fact, I have had moments like this because I keep seeking them, but they never last. They flicker out into turmoil, distraction, move away from the fire and the river and the constant setting sun. But the image of that lantern is still held in my mind. I thought that I could find this place, but I could never stay».

Link:
Bandcamp

 

Om Ulf Backstrøm (6684 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*